Eelnõu näeb ette füüsilistele isikutele PRIA makstavate põllumajandus- ja keskkonnatoetuste tulumaksuga maksustamise. Praegu on toetused füüsiliste isikute puhul maksustatavad ainult siis, kui saaja on füüsilisest isikust ettevõtja.

Eelnõu kohaselt hakkab tulumaksusoodustusega MTÜde, SAde ja usuliste ühenduste nimekirja koostama valitsuse asemel maksu- ja tolliamet. Tulumaksuseaduses sätestatakse stipendiumi definitsioon ja MTÜde makstavate stipendiumide tulumaksuvabastuse tingimused, et tõkestada stipendiumi nime all tasu maksmist töö eest laiemalt. Sellise ülesande näeb ette ka valitsuskoalitsiooni tegevuskava.

Samuti viiakse eelnõuga ellu valitsuskoalitsiooni tegevuskava eesmärgid suurendada maksuvaba tulu määra 144 eurolt 154 euroni kuus (1848 eurot aastas) ning tagada keskmise pensioni tulumaksuvabastus, mis suurendab pensionide maksuvaba tulu 2520 eurolt 2640 euroni.

Rahandusministeeriumi teatel võib PRIA toetuste maksustamise tulemusena 2015. a. riigieelarvesse täiendavalt laekuda kuni 1,5 mln eurot. Maksuvaba tulu määra tõstmise mõju riigieelarvele 2015. aastal on –17 miljonit eurot. Pensionide täiendava maksuvaba tulu tõusu mõju riigieelarvele on 2015. aastal –4 miljonit eurot.

Tulumaksuseaduse muudatused peaksid jõustuma 2015. aasta 1.jaanuarist.