Tema sõnul ei saa tänasest statistikast veel mingeid järeldusi teha ning samuti on turistide arvu vähenemise põhjusi keeruline välja tuua. „Kindlasti peab sinna statistikasse sisse vaatama, Soome turistide arvu vähenemist tuleb analüüsida ning jälgida ka järgnevate kuude statistikat. Soomlased on meie sihtrühm number üks, “ tõdes ta.

Statistikaameti täna avaldatud andmetest selgub, et Soomest pärit turistide ööbimiste arv vähenes juulis aasta varasemaga võrreldes 14 163 võrra. Kui aasta tagasi peatus meie majutusettevõtetes 161 274 Soomest pärit turisti, siis tänavu 141 111. Tänavune aasta oli esimene kord pärast 2012. aastat, mil Soomest pärit turistide ööbimine meil vähenes. Tol aastal vähenes turistide arv 1076 inimese võrra ehk 0,8%.

Liivamägi märkis, et inimesed tahavad ise Baltimaid avastada ning kui autoga Eestisse tullakse, siis liigutakse siit edasi Lätti ja Leetu. Oma osa mängib ka ligipääsetavus. Kuna Tallinki laev sõidab nüüd ka Lätti, on sinna jõudmine soomlastele lihtsam.

Soomlaste puhul mängib Liivamägi sõnul rolli ka meie hea laevaühendus, mis lubab käia ühepäevastel reisidel ning otsest ööbimisvajadust ei teki. Lisaks on võimalik ööbida ka laevas.

Soomest pärit turistide kõrval on kasvanud Venemaalt ja Lätist pärit turistide ööbimiste arv. Kas need aga tasakaalustavad sissetulekutes soomlaste arvu vähenemise?
Liivamägi sõnul viibib vene turist siin üldjuhul kauem ning ka kulutab rohkem.