Porsche süsteemis töötab kokku ligi 21 000 inimest ning kõigi panust hinnatakse võrdselt. Boonusena makstakse välja 9111 eurot. Miks selline summa? Tootja 911 seeria auks, mida on vahetpidamata toodetud aastast 1963.

Kaasa võib tunda firma tippjuhtidele, kellele ligi 10 000 eurot on peenraha, kuid selle summa saavad ka tehasetöötajad ning koristajad. Paraku ei olnud see vaid autotootja lahkuse tulemus, vaeva pidid nägema ka töötajate esindajad.

„Läbirääkimised boonuste osas ei ole kunagi lihtsad. Seekord oli see aga eriti raske. Lõpuks ei saanud ükski teine Volkswageni perekonna osa nii suurt boonust kui meie siin Porsches. See oli väga keeruline, sest oluline on ka grupp tervikuna, ka Audi ja Volkswageni inimesed. Teisest küljest soovime me tunnustada oma inimesi suurepäraste tulemuste eest. Nii saimegi selle ühekordse, ainulaadse kuid igati õigustatud boonuse," ütles töötajate esindaja.

Millised need numbrid siis olid, mis töötajatele sellise kingituse toovad? Porsche müük kasvas 6 protsenti ning müüdi kokku 237 778 Porschet, käive oli 22,3 miljardit eurot.