50 Eesti parimat söögikohta selgitati tänavu viiendat korda. Kümme restorani käesoleva aasta nimekirjas on kuulunud parimate hulka kõik viis aastat. Need on: Alexander, Bocca, Bordoo, Crepp, Dominic, Gloria, Nero, Ribe, Tchaikovsky ja Ö. Kogu nimekirjaga saab tutvuda portaalis eestimaitsed.com.

Kõik 50 saavad sellel aastal esimest korda spetsiaalse ukse- või aknakleebise, mille järgi siseneja saab kohe teada söögikoha kuulumisest parimate hulka.

"On stabiliseerumise aeg. Parimate seas on eelmise aastaga võrreldes 11 uustulnukat. See on vähem, kui kunagi varem," kommenteeris valimiste tulemusi küsitluse korraldaja Aivar Hanson. "Ja on ka kulbi üleandmise aeg. Juhtivates köökides kamandavad järjest nooremad kokad."

Käesoleval aastal täiustus valimise metoodika. Nüüdsest selgitatakse kevadel 50 parimat Eesti rohkem kui 1200 söögikoha seast. Seejärel aga toimub veel täiendav hindamine ning 50-ne vaheline paremusjärjestus selgub oktoobris. Edetabel koostatakse valdkonna võtmetöötajate hinnangute põhjal.

50 Eesti parimat söögikohta aastal 2012 on:

Aed
Alexander
Alter Ego
Bocca
Bordoo
Chedi
City Marina
Crepp
Cru
Dominic
Dorpat
F-hoone
Fish&Wine
Gloria
GO Spa
Horisont
Kaerajaan
Komeet
La Bottega
La Dolce Vita
Laulasmaa
Leib
Lucca
Lümanda
Mahedik
Meat Market
MEKK
MerMer
Moon
Muhu Kalakohvik
Neh
Neikid
Nero
Noir
OKO
Platz
Põhjaka
Ribe
Rucola
Senso
Sfäär
Spirit
Supelsaksad
Tammuri
Tchaikovsky
Tondi resto
Truffe
Villa Thai
Werner
Ö