Kiirete, ent samas tervislike einete pakkumisele spetsialiseerunud Vital Ingredient pakub 17 Londoni asukohas nälja peletamiseks salateid, suppe ning veel mõningaid kergemaid roogi, mis on inspireeritud kogu maailma köögist.

Näiteks "nädala supi" saab 3,25 naela ehk umbes 4 euro ja 20 sendi eest ning taldrikutäis salatibaarist läheb maksma 5,15 naela ehk umbes 6 eurot ja 60 senti.

Alex Heynesi poolt 2001. aastal loodud Vital Ingredient serveerib praegu nädalas umbes 35 000 värsket salatiportsu, muud road veel lisaks. Tööd annab toitlustuskett 250 inimesele. Oberschneiderist sai ettevõtte investor 2010. aastal.

Oberschneider ei soovinud täna Ärilehele tehingut kommenteerida, kuid ei teinud saladust, et Vital Ingredient läheb peatselt müügiks.

Eestiga seob Oberschneiderit perekonna ajalugu, tema isa on sündinud Tartus. Oberschneider saabus Eestisse 1993. aastal taskus 500 dollarit. Aasta hiljem lõi ta Tallinnas Ober-Hausi kinnisvarafirma, millest ehitas aastatega välja omas valdkonnas ühe kõige olulisema tegija.

Oberschneider osales ka hotelliäris, omades St. Petersbourgi ja ­Schlössle hotelli Tallinnas ning Grand Palace’i hotelli Riias.

Rohkem kui 350 maakleriga viies Euroopa riigis tegutseva maaklerfirma Ober-Hausi Kinnisvara müüs Oberschneider 2007. aastal Soome investoritele.

Oberschneideril õnnestus müüa kõik oma Baltimaade kinnisvara 2008. aastaks ehk buumi kõrghetkeks. Oberschneider teene oli ka Saksamaa ehitus- ning aiakaupade keti Bauhaus Eestisse toomine.