„Välismaalaste seaduse I ja II etapi muudatustega on lihtsustatud või lihtsustumas tippspetsialistide Eestisse tööle asumine. Regulatsiooni kergemaks muutmisest üksi ei piisa ning lisaks formaalsete takistuste kõrvaldamisele peab suutma konkurentsis teiste riikidega tutvustada Eestit kui atraktiivset elu- ja töökeskkonda,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna nõunik Piret Potisepp.

Erinevad organisatsioonid ajavad Eestis justkui sama asja – tegelevad talendipoliitikaga – kuid tegevused on mõnevõrra killustunud. See ei võimalda rakendada välistalentide Eesti majandusse kaasamise kogu potentsiaali.

„Esmalt on plaanis sõnastada talendi definitsioon. Praegu viib MKM läbi eelanalüüsi, kus vaatame, kuidas teistes riikides talente on talendipoliitika raames defineeritud. Samuti analüüsime rahvusvahelisi talendipoliitika praktikaid ning tegevusi ja nende kohaldatavust Eestis,“ ütles Potisepp.

Pärast suvepuhkuste perioodi istuvad riigi-, era- ja kolmanda sektori organisatsioonide esindajad taas maha, et talendistrateegia väljatöötamisega edasi minna.