Senine juhatuse esimees Kristjan Vilosius jätkab Magnum AS nõukogu liikmena ning UP Invest OÜ juhatuse esimehena, teatas firma. 

Rink on kogenud juht, kes aastatel 2004-2008 töötas Hansapangas jaepanganduse tegevdirektorina. Tal on ärijuhtimise magistrikraad Tartu Ülikoolist ning ta on täiendanud end muuhulgas ka Oxfordi ja Stanfordi ülikoolide täiendkoolitustel, seisab teates.

Rinki sõnul inspireerib teda Magnumi juhatuse esimehena tööle asudes eelkõige see, et ravimiturg pole staatiline, vaid ees seisavad olulised regulatiivsed muutused. 

„Tunnen, et olen sarnase väljakutse ees nagu 2008. aastal, kui Sandor Liive kutsus mind Eesti Energiasse juhtima elektrituru avanemist ja sellega kaasnevaid suuri muutusi. Need viimased 7 aastat elektriturul töötades, olid minu senise töise elu võimsamad aastad ja hing ihkab kogeda midagi sarnast. Usun, et Magnum ja lähiaastad on selleks just õige koht," avaldas Margus Rink.

Rink töötas Magnumis ka aastatel 1993-1994, mil proovis ülikooli viimase kursuse tudengina õppimise kõrval kätt ka ärimaailmas.

Magnumi omaniku Margus Linnamäe sõnul on Margus Rink näidanud ennast võimeka juhina. „Margusel on pikaajaline juhikogemus, mis tuleb ravimiturgu ees ootavate muutuste ajal kindlasti kasuks. Meie eesmärgiks on seda kogemust maksimaalselt ära kasutada,“ kinnitas Linnamäe.

Senine juhatuse esimees Kristjan Vilosius jätkab Magnum AS nõukogu liikmena ning UP Invest OÜ juhatuse esimehena. 

Seoses planeeritud muudatustega MM Grupi kontserni juhtimisstruktuuris lahkub lähiajal Magnum AS juhatusest ka Anu Kaseniit, kes jätkab samuti tegevust Magnum AS nõukogus. Uue juhatuse liikmena, kes vastutab ettevõtte kvaliteedijuhtimise eest, asub tegutsema Mari Krass. 

Rinki asemele tuleb Eesti Energia energiamüügi üksust juhtima Karla Agan. 

Agan juhtis ligi neli aastat Eesti Energia tootearendusmeeskonda Eestis ja Eesti Energia ärisid Lätis ja Leedus. Tal on tehnoloogia ja innovatsiooni juhtimise magistrikraad Sussexi ülikoolist Inglismaalt ning ta on töötanud varem Swedbankis elektrooniliste kanalite arendusüksuste juhina.