Eesti Energia on esitanud Konkurentsiametile läbivaatamiseks põlevkivi ja Narva Elektrijaamade tootja hinnad ning müügimarginaalid ehk kolm erinevat taotlust, lisaks võivad muutuste mõjul muutuda ka võrgutasud. Kui Konkurentsiamet on taotlused läbi vaadanud ja otsused teinud, saab Eesti Energia seejärel rääkida ka elektriarve komponentide ehk nii elektrihinna kui võrgutasude hinnaliikumistest. Elektri hinna tegelik muudatus selgub peale Eesti Energia taotluste sisulist analüüsi Konkurentsiameti poolt ja elektrihinna erinevate komponentide kooskõlastamist Konkurentsiametiga.

Kui konkurentsiamet kinnitab uued hinnakirjad, hakkavad muudatused vastavalt elektrituru seadusele kehtima kolme kuu pärast peale uue hinnakirja väljakuulutamist. Kindlasti ei jää tarbija muudatustest teavitamata.


Kõikide muudatuste tulemusena tõuseks taotluse kinnitamise puhul levinuimas Kodu 1 hinnapaketis elektritarbija keskmine igakuine elektrienergia arve 2012. aastal ca 1,6 eurot ehk 6%.

Kõigis taotlustes teeb Konkurentsiamet sisulise analüüsi ja taotluste menetlemine võib tavapärase 90 päeva asemel võtta aega kuni 180 päeva. Uued hinnad jõustuvad 90 päeva pärast taotluse kinnitamist. See tähendab, et uued elektrienergia hinnad jõustuvad kõige varem 1. jaanuaril 2012, kuid on võimalik, et uued hinnakirjad hakkavad kehtima alles 1. aprillil 2012.