Eesti Energia juhatuse liikme Margus Valsi sõnul on Jordaania elektrijaama projektile osaks saanud auhind suur tunnustus ka Eesti inseneride tööle.

„Jordaania projektile osaks saanud innovatsiooniauhind on tunnustuseks enam kui saja aasta jooksul Eestis kogutud erialasele kompetentsile. Eesti Energia kõrgetasemeline oskusteave on maailmas teada ja tuntud.“

Piirkonna kõige prestiižemaks peetav energeetikaauhindade üritus Asian Power Awards toimus 13. korda ja selle eesmärk on tunnustada Aasia energeetikasektori silmapaistvamaid algatusi. Jordaania projekt esitati konkursile omas kategoorias seoses Malaisia ettevõte YTL Power International Berhad osalusega.

Jordaania põlevkivielektrijaama ja -karjääri rajamise investeering 2,1 miljardit USA dollarit on Jordaanias läbi aegade suurim välisinvesteering ja läbi aegade suurim ühekordne investeering põlevkivienergeetikasse. Kohalikul kütusel põhinev elektrijaam tõstab oluliselt Jordaania energiajulgeolekut, mis täna sõltub 95% ulatuses imporditavast energiast.

554 MW brutovõimsusega põlevkivielektrijaam hakkab paiknema Kesk-Jordaanias, Attarat Um Ghudranis. Põlevkivielektrijaamaga kaasneb ca 10 m/t aastavõimsusega põlevkivikarjäär ja infrastruktuur. Põlevkivielektrijaama ja karjääri omanikeks on võrdselt 45%-ga Malaisia ettevõte YTL Power International Berhad ja Hiina ettevõte Yudean Group ning Eesti Energia 10%-ga. Elektrijaama ehitab Hiina suurettevõte Guangdong Power Corporation. Projekti elluviimist rahastavad ca 1,6 miljardi USA dollari suuruse laenulepingu ulatuses maailma suurimad pangad Hiinast.

Elektrijaam valmib ja alustab tööd aastal 2020.