"Mina selliseid asju südamesse ei võta. Ma muretsen pigem sellist asjade pärast, et kuidas Eesti Energia suudaks kasumit toota ja riigile dividende maksta. Seda, kuidas Juhan Partsi telesaates igale poole hinnanguid pritsis ja et mina sinna nimekirja jõudsin, võtan ehk pigem komplimendina. Järelikult on mu toimetamine talle silma jäänud," ütles Sutter tõsisel toonil eilsel Eesti Energia pressikonverentsil Ärilehele.

"Fakt on, et energiaturgude maailmas on hinnad niivõrd suure volatiilsusega ja tulevikus on veelgi rohkem määramatust. Kindel on ka, et maailmas energtarbimine ainult suureneb ja taastuvenergia tuleb samuti võimsalt peale. Kuidas kõik need vajadused lõpuks kaetakse, kuivõrd ikkagi vedelkütustelt minnakse üle elektrile? Kõik need küsimused tuleb panna ühte konteksti ja teha analüüse ja prognoose elektri hindadest."

Sutter lisas, et üks on siiski kindel - uus Auvere jaam jääb Eestile kaheks inimpõlveks ja suudab Eesti toorainest toota neljandiku siinsest elektritarbimisest ja panustab nii ka siinsesse energiajulgeolekusse. "Kas majanduslikult oli see mõistlik otsus või mitte, selgub kümne või rohkema aasta pärast. Siis võib hakata seda hindama. Täna lõplikke seisukohti öelda on vale."

"Pealtnägija" saatejuhile Mihkel Kärmasele antud intervjuus juhtis Kärmas Juhan Partsi tähelepanu Auvere elektrjaama suure investeeringu juhtumile, kuna teised probleemsed juhtumid olevat selle kõrval olnud "kommiraha" (Auvere puhul on tegemist Eesti suurima, 638 miljonit eurot maksva investeeringuga - toim.).

Parts vastas talle, et see suurinvesteering oli väga hea asi. "Kuulge, kust me Eesti Vabariigis elektrit saame? Me andsime ettevõtele võimaluse kasumlikult investeerida selleks, et see vanaraud, mis Narvas on, asendada uute tootmisvõimalustega," rääkis Parts.

Märkusele, et seda investeeringut kritiseeris ka Eesti Energia ise, vastas kunagine majandusminister aga, et energiaettevõtte endisi ega uusi juhte ei tasu "mingite kuldsuudena" võtta.

"No öelge mingi alternatiiv praegu? Me töötasime (siis kui Parts peaminister oli - toim.) läbi tuumajaama, töötasime läbi gaasil põhineva elektrijaama./.../ See, et praegu keegi võtab numbrid välja ja ütleb, et kuna täna on elektrihind selline ja vot, teate, võib-olla peaks midagi alla hindama... No mida ta ohib seal?! Ta on Eesti Energia juhatuse esimees, ta asi on pakkuda lahendusi, mitte ohkida, nagu mingi jobu. Saate aru, onju, siin ei ole üldsegi midagi arutada," rääkis Parts.