Aleksandrov asub uude ametisse 6. septembril, juhatuse liikme leping sõlmitakse temaga viieks aastaks, teatas ettevõte.

"Veljo Aleksandrov on tõestanud ennast efektiivse juhina. Tema juhitud kontserni tütarettevõtted on saavutanud häid tulemusi ning võtnud arvestatava koha turul. Aleksandrovi väärtuslik juhtimiskogemus on tugev eeldus kontserni suurima ja ühe Ida-Virumaa olulisima ettevõtte arengu jätkumiseks," ütles Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Eesti Energias töötatud 11 aasta jooksul on Veljo Aleksandrov juhtinud kontserni tütarettevõtteid Eesti Energia Elektritööd ja Elpec ning olnud Eesti Energia administratiivdirektor.

"Põlevkivi kasutamise, sellest elektri ja vedelkütuste tootmise oskus on Eesti Energia suurim väärtus, mida on aastakümnete jooksul jõudsalt arendatud. Minu peamine eesmärk on uues ametis tagada see, et meie väärtusahela esimene lüli – põlevkivi kaevandamine – toimiks laitmatult ning põlevkivi tarned oleks nii lühikeses kui ka pikas perspektiivis tagatud nii Eesti elektrivarustuskindluse kui ka kodumaise vedelkütuste tööstuse huvides," ütles Aleksandrov.

Eesti Energia Kaevandused on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb põlevkivivarude kaevandamisega varustamaks elektri- ja õlitootjaid kütuse ja toorainega. Ettevõttel on neli kaevandust ning raudteeveoga tegelev üksus.

Eesti Energia Elektritööd on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis teostab üle Eesti kõiki majapidamises vajaminevaid elektritöid, alates projektipõhistest ehitus- ja renoveerimistöödest kuni pistikuvahetuseni.