Eesti Energia kolmanda kvartali majandustulemused näitavad, et suurimat positiivset mõju avaldas ettevõtte käibele vedelkütuste müük. Põlevkiviõli müügist teeniti kvartalis tulu 27 miljonit eurot, mis on üle kahe korra rohkem kui aasta eest. Suurenes ka Elektrilevi võrguteenuse müük (+13%).

Eesti Energia käive kasvas võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 6%, ulatudes 202 miljoni euroni. Elektrienergia müük riiklikult reguleeritud hinnaga püsis möödunud aasta kolmanda kvartaliga samal tasemel (34 miljonit eurot) samas kui tulu reguleerimata hinnaga elektri müügist avatud ja hulgiturgudel kasvas veidi (+3%, 73 miljoni euroni).

Elektrimüük eratarbijaile moodustas Eesti Energia III kvartali käibest 5%, kasumit elektrimüügist kodukliendile kolmandas kvartalis ei teenitud.

Eesti Energia puhaskasum oli kolmandas kvartalis 37 miljonit eurot, vähenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1%. Kontserni ärikasum oli 40 miljonit eurot, kasvades aastaga 10%.

Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku sõnul seisavad ees põnevad ajad nii elektrimüügis kui ka vedelkütuste tootmises. "Suurim positiivne panus kvartali majandustulemustele oli just vedelkütuste äril. Täna käib meie uues Enefit280 õlitehases kuumkäivitamine, mis tähendab, et mõne aja pärast hakkab tehas õli tootma ning meie vedelkütuste tootmismaht kasvab oluliselt. Elektriäril seisavad aga ees suured muutused, kahe kuu pärast avaneb kõigile Eesti klientidele elektriturg ning meil on hea meel, et juba üle 18 000 kliendi on meid usaldanud ning sõlminud Eesti Energiaga oma esimese avatud turu elektrilepingu,” sõnas Kaasik.

Eesti Energia investeeris kolmandas kvartalis 111 miljonit eurot, mis on 9% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Muutus on tingitud sellest, et mitmed olulised investeerimisprojektid on jõudnud lõppfaasi.

Enefit280 õlitehase ehitus on lõpetatud ning tööd on alustanud nii Narva kui ka Paldiski tuulepargid. Jätkuvad investeeringud Auvere elektrijaama ning Iru jäätmeenergiaplokki ning Narva elektrijaamade väävlipuhastusseadmete paigaldamisesse.

Elektrilevi olulisemad investeeringud on seotud võrgu uuendamisega elektrikatkestuste vähendamiseks. Kogu Elektrilevi kasum on igal aastal suunatud elektrivõrgu kvaliteedi parandamisse.