"Eesti Energia siin kahjusid ei kanna. Samuti ei lähe elektrijaam meile kallimaks kui algselt lepingus. Pigem võib lõpp-summa tulla isegi madalam," rääksi Sutter Eesti aega suurimast investeeringust, millega Auvere elektrijaama ehitusele kulub ca 638 miljonit eurot. "Eelarvest ta kindlasti üle ei lähe."

Hando Sutter meenutas, et Auvere elektrijaam töötab alates 2015. aasta maikuust ja alates sellest ajast on toodetud seal 1,4 teravatt-tundi elektrit. "Selge on, et jaam on võimeline töötama täisvõimsustel ja teste oleme teinud kõigi kütustega - biomassi, turba ja põlevkivigaasiga."

Probleemiks ja põhjuseks, miks Auveret pole endiselt ehitajalt üle võetud, on aga siiski see, et jaam ei suuda täisvõimsusel töötades jääda heitmenormide piiresse. "Tänaseks on selge, et ehitaja General Electric peab sinna ehitama täiendava kottfiltri, mis tolmuheitmed kokku korjab. Senini oleme kokku leppinud, et jaam töötab võimsustel, millega praegused filtrid suudavad tolmu koguda," rääkis Sutter ja rõhutas, et norme ja seadust rikkuda nad ei kavatse.

"Tööd jäävad järgmisesse aastasse ja see lükkab ka jaama lõpliku vastuvõtmise järgmise aasta teise poolde."