Võrguehituse uueks omanikuks saab Saksa suurettevõtte Leonhard Weiss-i tütarühing Leonhard Weiss Baltic Holding OÜ, mis on alates 2011. aastast tegelenud Eestis raudtee ehituse ja hooldusega ning pakub ka Saksamaal erinevaid ehitusteenuseid.

"Põlevkivitööstuse arendamisele pühendunud Eesti Energia jaoks on otstarbekas kõrvaltegevustest loobuda," selgitas tehingu tagamaad Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. "Võrguehitus seevastu vajab omanikku, kelle põhitähelepanu on just võrkude projekteerimise ja ehitamise valdkonnas. Meil õnnestuski seesugune uus omanik leida, mistõttu loodame, et Võrguehituse edasisel arengul on head väljavaated," sõnas Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Leonhard Weiss Baltic Holding juhatuse esimehe Alexander Schneideri sõnul on tegemist väärt tehinguga. „See on väga oluline samm Leonhard Weiss kontserni Balti haru strateegilisel arengul. Võrguehituse näol on tegemist kolmanda ettevõttega seniste Leonhard Weiss RTE AS raudtee-ettevõtte ja Leonhard Weiss Viater Ehitus AS teede-ehitusfirma kõrval, mistõttu loodame kolme ettevõtte ühisest toimimisest rohkelt sünergiat ja ka edaspidist arengut Leonhard Weissi Balti harus," selgitas Schneider. Ta lisas, et Võrguehitus, mis hakkab edaspidi kandma nime Leonhard Weiss Energy AS, saab kasutada ettevõtte olemasolevat Balti-ja Skandinaaviamaade võrgustikku, et arendada ja kasvatada elektrotehnika ja sideteenustega seotud ehitusprojekte.

Võrguehituse omaniku vahetus enamikule ettevõtte ligi 300 töötajast olulisi muudatusi kaasa ei too. Töölepingud lähevad üle uuele omanikule muutmata kujul, kuna ettevõte müüakse tervikuna.

„Võrguehituse meeskond koosneb oma ala parimatest spetsialistidest ja nad on ainsad elektritööde valdkonnas, kes sellises mahus täislahendusi suudavad pakkuda. Usun, et mõne aasta jooksul saadud tugev kogemus avatud hanketurul tagab ettevõttele edu ka edaspidi," lisas Liive.

Eesti Energia Võrguehituse AS pakub nii terviklahendusi kui ka üksikuid projekte elektri-ja sidevõrkude rajamiseks ning korrashoiuks alates projekteerimisest ja maa kasutusõiguse lepingute sõlmimisest kuni ehitamise ja hoolduseni. Ettevõttes töötab 269 töötajat.

Leonhard Weiss Baltic Holding OÜ on 1900. aastal loodud Saksamaa perefirma Leonhard Weissi Balti haru, mis tegeleb Eestis alates 2011. aastast raudtee ehituse ja hooldusega ning pakub kodumaal ka erinevaid ehitusteenuseid. Kontsernis on kokku 3833 töötajat, kellest 250 asuvad Eestis.

Tehing viiakse lõpuni peale tingimuste saabumist, kaasa arvatud koondumise luba Eesti Konkurentsiameti poolt. Eesti Energia finantsnõustaja Võrguehituse müügitehingu juures oli Porta Finance ja juriidiline nõustaja Advokaadibüroo Sorainen.