Soojuse hinna taotluse esitamise põhjuseks on soojusenergia tootmisega seotud kulude kasv alates 2009. aastast, mil kinnitati Narvas kehtiv soojuse hind.

Narva elektrijaamade juhi Tõnu Aasa sõnul on viimastel aastatel oluliselt kasvanud keskkonnatasud ja ka põlevkivi hind. Alates 2011. aastast lisandus põlevkivist soojusenergia tootmisele aktsiis ning  käesoleval aastal ka CO2 kvootide ostukulud. Lisaks sellele on suurenenud ka seadmete hooldus- ja personalikulud.

Soojuse hind tõusis Narvas viimati 2008. aasta sügisel, 2009. aasta jooksul langetati Narvas soojuse hinda kaks korda gaasi ja põlevkiviõli hindade languse tõttu.

„Viie aasta jooksul õnnestus meil soojuse hinna tõstmist Narvas vältida ja hoida seda Eesti madalaimal tasemel. Kuna Narva elektrijaamadel on Narva linna soojusega varustamise kohustus, tuleb meil soojuse tootmisseadmeid hoida pidevalt töökorras," selgitas olukorda juht Tõnu Aas.

Eesti Energia Narva elektrijaamad varustavad Narva linna soojusenergia ja kuuma veega. Põlevkivist soojusenergiat toodab Balti elektrijaama 11. plokk, tipukoormuste ajal ka gaasil ja põlevkiviõlil töötav katlamaja.