"Nõukogu jätkab uue juhi valimise küsimuse arutamist oma järgmisel koosolekul ning seni ei ole põhjust antud teemal pikemalt peatuda," ütles Raasuke Ärilehele. Millal võiks toimuda järgmine koosolek, jättis Raasuke täpsustamata.

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et Eesti Energia uueks juhiks saab praegune elektribörsi Nord Pool Baltimaade ja Vene turu juht Hando Sutter.

Algselt pidi Eesti Energia nõukogu uue juhi valima juba 18.septembril, kuid toona ütles Raasuke, et valiku tegemine oleks liigne kiirustamine. Nõukogu peab oma valiku kinnitama erakorralisele koosolekule kogunedes.

"Ma ei taha anda mingeid kuupäevasid, ma ei tea, kaua meil läheb ja ei tea, kaua peame omavahel konsulteerima enne otsusele jõudmist," rääkis Raasuke septembri keskel. "Võimalik, et jõuame konsensusele kiiresti, aga kindlasti ei hakka me tegema selliseid otsuseid stiilis "4 poolt ja 3 vastu". Viimane tähtaeg selleks on 16. oktoober ja kui enne seda peaks otsus tulema, siis sellest me ka avalikkust informeerime."

Konkurss Eesti Energia juhatuse esimehe kohale kuulutati välja juuli lõpus ja kandideerimiseks anti aega kaks nädalat. Hiljem tegeles personaliotsingufirma Ariko Reserv ka kandidaatide sihtotsinguga. Konkursile laekus ca 20 avaldust.