„Eesti Energia strateegia on õli ja elektri koostootmine. Meie uus õlitehas on ainulaadne õli, elektri ja põlevkivigaasi koostootmistehas. Narva elektrijaamade senise tootmisdirektori Dimitri Lipatovi taust on seetõttu õlitööstuse juhtimise ülevõtmiseks sobiv ja toetab valitud arengusuunda,” sõnas Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo.

Eesti Energia õlitööstuse areng on olnud Dmitri Lipatovi sõnul väga intensiivne. „Viimastel aastatel on tootmismahud pea kahekordistunud. Mul on hea meel, et mulle on antud võimalus oma insenertehnilist kogemust rakendada õlitootmise ning tulevikku vaadates järjest enam ka õli ja elektri koostootmise suunal,” rääkis ta.

Lipatov on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli soojusenergeetika ja EBSi ärijuhtimise magistriõppe. Eesti Energiasse asus Lipatov tööle 1990. aastal Narva elektrijaamade ekspluatatsiooni vaneminspektorina.

Aastatel 2002-2009 täitis ta Eesti elektrijaama juhataja asetäitja ja seejärel Balti elektrijaama juhataja kohustusi. Alates 2011. aastast on ta töötanud Narva elektrijaamade tootmisdirektorina.

Alates 2007. aastast õlitööstust juhtinud Igor Kond lahkub ettevõttest.