Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul pakub Põhjamaade ja Baltikumi ühine elektriturg võimalust tegutseda elektrimüüjana ka Rootsis. Välismaal on Eesti Energia tuntud Enefit brändi all.

Enefiti Rootsi juht Jonas Lindelöf on töötanud Rootsi erinevates energiaettevõtetes üle 20 aasta, alustades sektoris tööd juba Lundi Ülikoolis õppides. Enne Enefitiga liitumist oli Lindelöf Telge Energi müügijuht.

„Rootsi turu eripärasid arvesse võttes töötasime välja elektripaketid, mis sobivad hästi just suurema elektritarbimisega peredele. Usume, et selle sihtgrupi huvidele keskendudes suudame saavutada Rootsis tugeva positsiooni,“ sõnab Lindelöf.

Lisaks digitaalsetele teenustele keskendub Enefit Rootsis sellele, et lihtsustada kliendile tema vajadustele vastava elektripaketi valimist. Ettevõtetel on näiteks võimalus valida, kas hallata oma elektritehinguid ise või lasta Enefitil kogu oma ostustrateegiat juhtida.

Eratarbijate hulgas keskendub Enefit Rootsis peredele. Enefit pakub maksemeetodit, mis võimaldab igakuiste elektrikulude jaotamist aasta peale.

Rootsi elektriturule sisenemine on osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltikumi elektrimüüjast kogu Läänemere piirkonnas energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks. Lisaks Eestile tegutseb Eesti Energia praegu elektri- ja gaasimüüjana Lätis, Leedus ja Poolas ning alustas hiljuti elektri müümist Soomes.