Üleüldist palgatõusu sõlmitud kokkulepe ette ei näe, kuid töötajatel säilib sotsiaalsete tagatistega motivatsioonipakett.

Uus kollektiivleping on sõlmitud kaheks aastaks ning puudutab Eesti Energia, Elektrilevi ja Eesti Energia Võrguehituse töötajaid, teatas Eesti Energia.

Samuti sõlmis Eesti Energia kokkulepped tuleohutuse grupi päästeüksuse, Narva transpordigrupi ning müügi ja teeninduse töötajate töötasude korrigeerimiseks järgmiseks kaheaastaseks perioodiks.

Narva Energia ametiühinguga sõlmitud kokkuleppe järgi tõuseb päästjate põhitöötasu 8 protsenti. Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühinguga sõlmitud kokkuleppe järgi tõuseb Narva transpordi grupi põhitöötasu 8 protsenti.

Eesti energeetikatöötajate ametiühingute liiduga sõlmitud kokkuleppe alusel kasvavad ka müügi ja teeninduse üksuse töötajate kogutasud. Sõltuvalt töötaja töötulemustest ja varasematest palgatõusudest tõuseb müügi ja teeninduse töötajate kogutasu keskmiselt 8 protsenti, aga mitte vähem kui 3 protsenti.Eesti energeetikatöötajate ametiühingute liidu juht Sander Vaikma ütles, et on läbirääkimiste käigu ja saavutatud tulemusega üldjoontes rahul. „Töötajatel säilib sotsiaalsete tagatistega motivatsioonipakett ning ka palgaküsimuses jõudsid ametiühingud tööandjaga kokkuleppele. Alati tahaksid töötajad ju rohkem, aga reaalsus on kahjuks teine,” sõnas Vaikma.

Kokku kehtib Eesti Energia kontsernis kuus erinevat kollektiivlepingut, mis on sõlmitud erinevate ettevõtete ja ametiühinguorganisatsioonide vahel.