"Aktiivne uute kandidaatide otsimine on lõppenud,  käib töö olemasolevate kandidaatidega. Tänasel nõukogu koosolekul me teemat ei arutagi, raske on panna seda päevakorda, kui koosolekul viibib ka ettevõtte juhtkond," selgitas Raasuke. "Täna valiku tegemine oleks ka liigne kiirustamine, otsustamiseks läheb rohkem aega." 

Ta ei täpsustanud kui palju kandidaate Eesti Energia juhatuse esimehe kohale välja valitud on. Küll aga ütles ta, et praeguse plaani kohaselt hakkab nõukogu juhi valikut arutama erakorralistel koosolekutel. 

Tagumine tähtaeg 16. oktoober

"Ma ei taha anda mingeid kuupäevasid, ma ei tea, kaua meil läheb ja ei tea, kaua peame omavahel konsulteerima enne otsusele jõudmist," rääkis Raasuke. "Võimalik, et jõuame konsensusele kiiresti, aga kindlasti ei hakka me tegema selliseid otsuseid stiilis "4 poolt ja 3 vastu". Viimane tähtaeg selleks on 16. oktoober ja kui enne seda peaks otsus tulema, siis sellest me ka avalikkust informeerime."

Erkki Raasuke valiti Eesti Energia nõukogu esimeheks Jüri Käo asemele 2. septembril. Eesti Energia nõukogusse kuuluvad lisaks Raasukesele Indrek Kaju, Toomas Luman, Kalle Palling, Danel Tuusis, Meelis Virkebau ja Märt Vooglaid.

Konkurss Eesti Energia juhatuse esimehe kohale kuulutati välja juuli lõpus ja kandideerimiseks anti aega kaks nädalat. Hiljem tegeles personaliotsingufirma Ariko Reserv ka kandidaatide sihtotsinguga. Konkursile laekus ca 20 avaldust.