„Käimas on rahastamisprotsesside lõpuleviimine. Oleme ka varasemalt öelnud, et vähendame projektis enda osalust oluliselt,“ kommenteeris Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk Ärilehele.

Jordaania elektriprojekt on hetkel restruktureerimise faasis, et viia lõpule Eesti Energia osaluse müük projektis. Millise määrani täpselt Eesti Energia osalus projektis väheneb, selgub läbirääkimiste käigus. 

„Eesti Energia osalus hakkab edaspidi vastavalt Jordaania valitsusega 2014. aastal sõlmitud lepingutele projektis minimaalne olema,“ selgitas Kuusk.

Eesti Energia osalus projektis on hetkel endiselt 65 protsenti. Elektriprojektile on Kuuse sõnul leitud potentsiaalne investor, kellega räägitakse hetkel läbi tehingu detaile. „Konkreetsema informatsiooni kõnealuse investori osas saame anda peale vastavate läbirääkimiste lõpuleviimist,“ ei avaldanud Kuusk veel võimaliku investori nime. 

Eesti Energia loob praegu tütarettevõtet, mis peaks koondama Jordaania elektriprojekti arendusega seotud ettevõtete osalusi. Jordaania projekti arendusega seotud ettevõtted on Attarat Power Holding Company BV, Attarat Mining Company BV ja Attarat Operation and Maintenance Company BV.

Eesti Energia rääkis Jordaania projektis osaluse vähendamisest juba ka selle aasta veebruaris.