Auvere projekti väärtust hinnati alla 39,6 miljoni euro võrra, Utahi oma 26 miljoni euro võrra ja Jordaania õliprojekti arendavale ettevõttele antud laenu korrigeeriti alla 11 miljoni euro võrra. Ettevõtte käive vähenes 11,7%, 777 miljonile eurole.

Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila ütles, et madalam käive ja väiksem kasuminumber on tingitud energiaturgude madalatest hindadest.

„Oleme Eesti Energias möödunud aastal tõsiselt pingutanud selle nimel, et ettevõtte tegevust efektiivsemaks muuta ja kulusid kärpida,“ rääkis Avila. „Näiteks ärikuludelt oleme võrreldes 2014. aastaga kokku hoidnud 63 miljonit eurot ehk 11%. Meid on aidanud efektiivsemad lahendused ja muuhulgas paindlik elektritootmine Narva elektrijaamades, kus kallimate hindadega tundidel oleme hulgiturule müünud rohkem ja madalama hinna puhul vähem elektrit,“ kirjeldas Avila.

Elektri hind langes 2015. aastal Nord Pool’i elektribörsi Eesti piirkonnas 17% ning nafta maailmaturuhind 37%.

Eesti Energia müüs möödunud aastal kokku 7,2 teravatt-tundi elektrienergiat, mida on 21% vähem, kui 2014. aastal. Madalama müügi tingisid elektrituru langenud hinnad.

Ettevõte investeeris möödunud aastal 246 miljonit eurot, mida on varasema aastaga võrreldes 11% vähem. Suurimatest projektidest on Auvere elektrijaama juhtimine ehitajalt üle võetud ning jaama lõplik vastuvõtmine General Electric’ult peaks toimuma käesoleva aasta esimeses pooles. Teine suurem investeerimisobjekt on elektri jaotusvõrk, kuhu möödunud aastal paigutati töökindluse tõstmiseks ja kaugloetavatele arvestitele üleminekuks 93 miljonit eurot.

2015. aastal maksis Eesti Energia omanikule 62 miljonit eurot netodividende. Töömaksudena ja aktsiididena jõudis riigieelarvesse 65 miljonit eurot, sellele lisandus 28 miljonit eurot ressursi- ja 30 miljonit saastetasu.

Eesti Energia tegi ettepaneku maksta dividendideks välja kogu kasumi.

„Eesti Energia dividendipoliitika näeb ette 50-100% kasumi maksmise dividendideks,“ ütles ettevõtte juhatuse esimees Hando Sutter. „Juhatus tegi ettepaneku maksta tänavu dividendideks välja 100% eelmise aasta kasumist.“

Eesti Energia refinantseeris mullu osa võlakirjadest. Kui varem oli võlakirjade intressimäär 4,35%, siis uutel võlakirjadel oli see 2,38%, ütles Avila. Läinud aasta lõpus oli ettevõtte koguvõlg 952 miljonit eurot.