"Leppetrahvi maksmise kohustus on tekkinud ka 2018. aastal. Mis summas täpsemalt, seda me hetkel ei saa avaldada," ütles Eesti Energia kommunikatsioonijuht Kaarel Kuusk Ärilehele. Kuuse sõnul viidi veebruaris 2018 läbi kasuteguri test ja praegu käib aruande koostamine. "Auvere elektrijaama aastahooldus on plaanitud juunis-juulis, peale seda on plaanis elektrijaam GE-lt ametlikult üle võtta."

Suurima investeeringuna end Eesti ajalukku kirjutanud Eesti Energia Auvere elektrijaam pidi ehitaja poolt algsete plaanide kohaselt üle antud olema 2015. aastal. Heitmete piirnormidega seotud probleemide tõttu lepiti 2016. aasta lõpus kokku, et ehitaja General Electric annab selle üle 2017. aasta oktoobri lõpus. Siis venitati tähtaeg eelmise aasta lõpuni ning ka tänavu aasta pole üleandmiseni jõutud.

2016. aasta eest (ehk täpsemalt november 2015 - 2016 lõpp) maksis GE trahvi 68,6 miljonit eurot ning 2017. aastal küündis summa 30, 9 miljonini.

Auvere jaama projekti eelarve on 638 miljonit eurot, praeguseks on investeeritud 568 miljonit eurot ning Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter on öelnud, et jaama maksumus jääb väiksemaks kui algselt kavandatud. Lõplik maksumus selgub pärast jaama üleandmist.