Seminari "Eesti maksusüsteemi mõju Eesti metsandussektorile ja erametsaomaniku käitumisele" korraldasid Eesti Erametsaliit, Eestimaa Looduse Fond ja Eesti Metsatööstuse Liit. Muidu sageli isegi vastandlikel seisukohtadel olevate organisatsioonide ühishuviks on mure Eesti metsa tuleviku pärast. Kolme organisatsiooni arvates oleks keskkonnale, majandusele ja kodanikuühiskonna arengule kõige parem mõjuga - metsamaterjalitehingutelt tulumaksu täielik kaotamine.

Eesti Erametsaliidu tegevdirektor Ants Varblane ütles pressiteate kohaselt, et praegusel kujul avaldab maksusüsteem metsasektorile negatiivset mõju, ta lisas, et puidutööstusele avaldub mõju toorme puudusena ja ebaausa konkurentsi soodustamisena. Samuti märkis Varblane, et looduskeskkonnale avaldub maksusüsteemi mõju looduskeskkonna mittesäästliku ja jätkusuutmatu kasutamisena.

Eestis on hetkel ligi 60 000 erametsaomanikku ning metsandussektori osa SKP-st on 6%, nõnda on tegemist Eesti jaoks olulise tähtsusega valdkonnaga, mille vale regulatsioon mõjutab halvasti nii keskkonda kui ka kogu riigi majandust.