Alates oktoobrist on Aegaon-i käekella Tabula Rasat võimalik eeltellida üleilmse publikuga Indiegogo hooandmisportaali kaudu. Käimasoleva kampaania eesmärgiks on minna üle iseseisvale tootmisele ning toimetada kellad tellijatele kätte detsembri keskpaigaks.

“Soovime investeerida kogu kampaaniast tuleva tulu tootmistehnikasse, mis kiirendaks ja tõhustaks oluliselt edaspidist kella korpuste valmistamist. Seni oleme sõltunud vastutulelike kodumaiste ettevõtete abist, kellel on vajalikud seadmed olemas, kuid paraku teistel eesmärkidel”, selgitab Aegaoni kaasasutaja Kristjan Rabi.

Käekellad on disainitud ja toodetud Eestis, kasutades rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteetseid Šveitsi, Jaapani ja Hong Kongi päritolu kellamehhanisme. Lähitulevikus on aga ettevõttel plaanis tulla välja päris oma ja maailmas seni nägematu mehhanismiga.

“Hetkel on meie mehhanism veel 3D mudeli kujul. Enne avalikuks tulemist peame ka mõned testid tegema”, märkis Aegaon-i kellade autor Janno Roodi, andes lootust, et Eesti esimene käekella mehhanism võiks jõuda turule juba tuleva aasta jooksul.

Aasta tagasi jõudis brändi esimene kell Peacemaker 65 soovijateni Ameerikast Jaapanini.

Aegaon Watches on eestlaste poolt loodud väikeettevõte, mille esimene kellajoonis sai paberile juba 2012. aastal. Ettevõtte omanikud on Janno Roodi, Kristjan Rabi ja Veljo Viikant.