Kõrgetasemelise arvutuste läbiviimiseks sobiva superserveri lahenduse töötas välja MicroLink Eesti koostöös Sun Microsystemsi spetsialistidega, teatas MicroLink Eesti.
„Kõige lihtsamalt seletades võimaldab meie tarkvara läbi viia erinevate ainete omaduste määramiseks teste virtuaalkeskkonnas,” sõnas MolCode`i nõukogu esimees professor Mati Karelson. „Euroopa üha karmistuvad nõuded keemilistele ühenditele ja materjalidele on viimas teadusasutusi uute meetodite rakendamisele. MolCode`i tarkvara on üks nendest uutest meetoditest.”

See on esimene omataoline tarkvara, mis võimaldab kiiresti ja täpselt ennustada keemiliste ainete ning materjalide omadusi. Samuti aitab tarkvara luua uusi ja keskkonnasõbralikke keemilisi ühendeid. Tarkvara abil ennustatavate omaduste valik on äärmiselt lai, ulatudes ainete keemis- või süttimistemperatuuridest potentsiaalsete ravimite vastasmõjude kirjeldamiseni.
Virtuaalse modelleerimise kasutamine katsete asemel võimaldab märkimisväärselt kokku hoida nii aega kui ka raha. Laboratoorsed katsetused näiteks ühendite kantserogeensuse või mutageensuse määramiseks võivad olla vägagi kulukad ja aeganõudvad. Virtuaalne modelleerimine aitab turvaliselt määrata nende keemiliste ühendite omadusi, mille eksperimentaalsel määramisel oleks kõrgendatud risk inimesele ja keskkonnale (toksilisus, mutageensus jt) või mille määramiseks teostatakse loomkatseid.
MolCode`i poolt väljaarendatud tarkvara põhineb Tartu ülikoolis ja Tallinna tehnikaülikoolis olevate rahvusvahelisel tipptasemel molekulaartehnoloogia uurimisrühmade kogemustel. MolCode`i poolt pakutava teenuse sihtgrupiks on keemia- ja ravimitööstuse ettevõtted kogu maailmas, aga ka riiklikud organisatsioonid, kelle tegevus on seotud keemiliste ühendite ja ainete ohutuse ja selle määramisega.