Eesti ettevõtted vaatavad järjest rohkem kaugemate turgude suunas ja Aasia suund on kahtlemata üks atraktiivsemaid. Visiidi fookus on eksportivatel Eesti ettevõtetel, kes näevad Hiinas head perspektiivi oma toodetele. Sealsel turul on väikesel Eestil üsna keeruline kiiret läbilööki saavutada ja seetõttu on oluline riigi tugi ettevõtetele, kes Hiina suunal tegutsevad,“ selgitas äridelegatsiooni juht, EASi ekspordidivisjoni esindaja Indrek Pällo.

EASi Hiina välisesindaja Priit Martinsoni sõnul on oluline luua Eesti ettevõtetele võimalused Hiina partneritega näost näkku kohtumisteks. "Mõlema riigi esindajate juuresolek tagab esmase usalduse, mis pelgalt internetist ärikontakte otsides alati vajaka jääb,“ märkis ta.

Ettevõtjad osalevad Hiina ning Kesk-ja Ida-Euroopa riikide konverentsil Ningbos, mille raames toimub suur tarbekaupade mess, kus Eesti on esindatud stendiga. Samuti on ettevõtjatel mitu võimalust kontaktkohtumisteks võimalike Hiina partneritega nii Ningbos kui ka Pekingis. Eesti ettevõtjale pakub olulist tuge nii EASi välisesindaja Hiinas kui ka Eesti saatkond Pekingis, kes korraldab vastvalminud hoones vatuvõtu oluliste poliilitiste- ja ärikontaktidega.

Visiidil osalevad ettevõtted erinevatest sektoritest, sealjuures on kõige rohkem esindatud toiduainetööstuse ettevõtted. Pällo sõnul on Eesti toiduainetööstusel konkreetsed huvid Hiina suunal ja loodetavasti saavutatakse kohtumiste käigus tulemusi, mille baasilt äri edendada.

Eesti ettevõtetest lähevad Hiinasse Estonia Klaverivabrik, Krimelte, Saku Õlletehas, Salvest, Mainor Ülemiste, FORS MW, Woodbright, Adek, Cicero Capital, Wiruvili, Revala ja Mativesi.

Äridelegatsiooni visiit Hiinasse toimub 6. – 12. juuni.