6. rahvusvaheline logistika, mobiilsuse IT ja tarnekanalite juhtimisele pühendanud mess toimus Shanghais uues EXPO keskuses. Transiidikeskuse AS oli iga kahe aasta tagant toimuval messil osalevast ligi 500 transpordiettevõttest ainus oma stendiga Eesti-päritolu ettevõte.

Hiina on meile atraktiivne just kaubaomanikele ning -saatjatele oma teenuste otse müümise seisukohast. Meie Muuga terminalide kaudu liigub juba täna arvestatavalt kaupa Aasiast Venemaale, mis meieni laevatatakse ning meie osa tarneahelast toimetab kauba edasi näiteks Venemaale suunduvaile rongidele või autodele. Avalikkuses tuntuim on kindlasti meie koostööprojekt Mitsubishiga, kes liigutab autodetailid meie kaudu oma Venemaa koostetehasesse,” rääkis messil käigust Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Tulemuse seisukohast oli mess Eesti ettevõttele edukas. Ligi paarsada loodud ärikontakti vormus juba kohapeal paarikümneks konkreetseks päringuks ja pakkumiseks.

“Hiina kliendid on pidanud tähelepanuväärseks meie väga hästi korraldatud Venemaa-suunalist logistikat. Transiidikeskuse poolt koostöös logistikapartneritega loodud ülitäpne ning graafikujärgne konteinerplokkrongiühendus Muuga ja Moskva vahel on väga tugev argument. Messil tekkinud kliendikontaktide põhjal on huvi kõrgeim konteinerites transporditavate kaupade, sealgulgas elektroonika, riiete ja muude laiatarbekaupade transiittranspordi vastu. Lisaks oleme saanud oma konteinermahtude kasvatamiseks väga väärtuslikku teavet ja kontakte Hiina logistikasektorile heaks partneriks oleku tarvis,” ütles Laidvee.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.