„Nii Gulfoodi kui IDEXi puhul on tegu vaieldamatult vastavate valdkondade tippsündmustega. Gulfoodi loetaksegi maailma suurimaks toidumessiks,“ ütles EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane ning lisas, et Pärsia lahe piirkond on väga kiiresti arenev ja just kaitsetööstus ning toidusektor on sealsetest turgudest väga huvitatud.

Teist aastat järjest Gulfoodil osalev imikutele mõeldud piimasegude tootja Solbritt esindaja Jane Suitsu sõnul investeerivad nad palju tootearendusse, et olla innovaatiline ning kuuluda maailma tipptegijate hulka. „Kuna meie tooted vastavad ka araabia maade nõudmistele ja omavad halal sertifikaati, siis oleme valmis laienema ka Lähis-Ida turgudele ning suurim rahvusvaheline ekspordimess on selleks just parim platvorm,“ rääkis Suits ettevõtte ambitsioonidest.

Innovatiivsete ja uudsete toodete jaoks on Gulfoodil eraldi ala ning sinna valiti ka Kelly Bar kohukesed ja Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse Elsavie tootesari, kuhu kuuluvad mikrobioomi analüüs ja kiudainerikkad toidulisandid.

Kaitsetööstusemessi IDEX 2019 ühisstend toimub EASi ja Eesti Kaitsetööstuse Liidu koostöös ning seal on oma toodetega väljas ka Milrem Robotics. Nende ekspordidirektori Gert Hankewitzi sõnul on IDEX regiooni tähtsaim mess, kus peab tingimata kohal olema. „Arvan, et ei liialda, kui ütlen, et Milrem Robotics on Lähis-Idas juba päris hästi tuntud,“ kinnitas Hankewitz ja lisas, et ettevõte on messil väljas nelja erineva mehitamata maismaasüsteemiga, olles nii oma ala enim esindatud tootja üritusel.

Mehitamata lennuvahendite tootja Threod Systemsi äriarendusosakonna juht Kristo Kips sõnas, et peamine eesmärk on laienemine uutele välisturgudele. „Threod Systems teeb koostööd mitme Eesti kaitsetööstuse ettevõttega ning kõrvuti messil väljas olles saame huvilistele koheselt tutvustada ka ühiseid integratsioone,“ selgitas Kips ühisstendi eeliseid.