Tänavatoidu konkursi eestvedaja, EXPO Milano 2015 produtsent Elena Natale hindas konkursile saabunud ideid põnevateks ja eestipärasteks. „Enamus osalejaid lähtus ideede esitamisel eelkõige kodumaisuse põhimõttest nii tooraine valikul kui ka maitseelamuse puhul. Näiteks torkasid silma erinevad variatsioonid kilust, räimest, rukkist ja kartulist. Kala oligi kokkuvõttes kõige populaarsem tooraine, millele järgnesid rukkis ja kartul," lisas Natale.

„Hea meel on näha eestlaste mõttelennukust ja traditsioonilise tooraine kombineerimist kaasaegse köögiga. Esitati erinevaid valikuid eestipärasest sushist, näiteks oli välja pakutud sushi kiluga, munaga ja kartulipudruga. Pakuti ka mitmeid valikuid burgeritest, mida on tänaval eriti mugav süüa. Toidu tarbimise lihtsus on tänavatoidu puhul eriti oluline ja osalejad pidasid seda silmas. Samuti oli toitude juurde lisatud põnevad lood, mis moodustasid kena terviku," selgitas konkursi korraldaja.

Toite ja retsepte hakkab testima kulinaariaekspertidest koosnev žürii, mille koosseisu määrab Eesti Kulinaaria Instituut ja Eesti Peakokkade Ühendus.  Zürii lähtub valiku tegemisel, et toit oleks valmistatud kohalikust toorainest, lihtne, tervislik, kergesti söödav, maitsev ja Eestile omane. Välja valitakse  5 - 6 parimat toitu, mida esitletakse 15. juunil Tallinna Tänavatoidu Festivalil Telliskivi Loomelinnakus. Võitja selgitavad välja festivali külastajad, kes saavad kohapeal anda oma hinnangu. Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse. 

Konkursi korraldas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Eesti Peakokkade Ühendusega.

Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini Milanos. Eesti osaleb näitusel ise ehitatud paviljoniga „Gallery of__" .

Valik konkursile esitatud töödest on üleval EASi veebilehel.