Bacterfield OÜ nõukogu esimehe Vygantas Kirejevase sõnul muutub probiootilisi baktereid sisaldavate toodete tarbimine arenenud maailmas järjest populaarsemaks.

„Eestiski on sarnased tooted väga populaarsed, nt Dr. Hellus, Actimel, Activia, Gefilus keefir. Nende igapäevane tarvitamine tugevdab immuunsüsteemi ning aitab ennetada haigusi. Meie koeratoit pakub samu hüvesid inimese parimale sõbrale,“ sõnas Kirejevas ettevõtte teates.

Tootega soovib ettevõte kolme aastaga koerte kõrgetasemelise kuivtoidu segmendis liidriks kasvada. Euroopas loodetakse samas segmendis 3%-list turuosa, maailmas viie aastaga 1%-list turuosa ning läbirääkimised edasimüüjatega käivad hetkel 21 Euroopa riigis.

Sel aastal on Bacterfield Euroopa Ettevõtlusauhindadel Aasta Rahvusvahelise Ettevõtja kategoorias 10 aastaauhinna nominendi hulgas.

„Eestis on esindatud paljud rahvusvahelised ettevõtted. Enamasti, kahjuks, tuleb innovatsioon ikkagi Läänest. Meil on vastupidi. Innovatsioon on Eestis ja allhankijad laias maailmas. Toode valmistatakse Belgias, bakteritüvesid ostame Inglismaalt, pakendeid Itaaliast, rahvusvaheline müük on korraldatud läbi Luksemburgis asuva tütarfirma, kuid peakorter on Eestis. Kui oleme rahvusvahelise ettevõttena, millel on Eesti juured, edukad, siis loodetavasti tuleb meie edu kasuks ka Eestile,“ ütles Kirejevas.

Bacterfield OÜ enamusosalus kuulub MM Grupp OÜ-le. MM Grupp OÜ on Eesti kapitalil põhinev valdusühing, mis koondab erinevaid strateegilisi ja riskikapitali investeeringuid  - s.h. Magnum, EcoBay, Bacterfield, FibroTx, Villa Benita jt. MM Grupi kontserni äriühingutes on üle 1000 töötaja ning lisaks Eestile toimub tegevus veel mitmes Euroopa riigis.

Bacterfieldi tegevjuhiks on farmaatsiatööstuse taustaga Mart Leibur, nõukogu esimeheks Vygantas Kirejevas, kellelt pärineb idee Bacterfield OÜ asutamiseks ning probiootilise koeratoidu loomiseks. Enne Bacterfieldi asutamist töötas Vygantas Magnumi kontserni kuuluvas Magnum Veterinaarias, kus ta tegeles veterinaarravimite hulgimüügi äri arendamisega Balti riikides ja Soomes. Nõukokku kuuluvad Aare Kurist ja Margus Linnamäe, kes on põhiomaniku esindajad.

Bacterfield OÜ uudne kuivtoit koertele „Formula ProBiotic“ on Eestis müügil Apotheka ja Farmacia apteegikettides.