Poola päevalehte Rzeczpospolita vahendanud Warsaw Business Journali andmetel oli ostuhinnaks 200 miljonit zlotti ehk 928 miljonit krooni. Ostutehing toimus juba pool aastat tagasi, ent tuli avalikuks alles nüüd.

Nasza-klasa.pl kuulub Poola populaarseimate veebilehtede hulka, mida kasutab pidevalt 7,5 miljonit inimest. Kokku on portaalis registreerunuid 14 miljonit.

Ehkki Forticom on registreeritud Tallinnas LHV ja Gild Bankersiga samale aadressile ning Gildi partner Taavi Lepmets on ka ettevõtte nõukogu liige, pole tegemist siiski eestlaste kontrollitava firmaga. Ettevõtte omanikeringis on Londonis ja Luksemburgis registreeritud firmad ning Lätis elav Forticomi juhataja Vitalijs Rubinsteins.

“Gildil on seal vanast LHV ajast ühe fondi kaudu väike osalus,” sõnas Taavi Lepmets. “Põhimõtteliselt on Forticom siiski valdusühing, mis tegutseb mitmes riigis omaette üksustena.”

Eestis on ettevõtte hallata portaal One.ee, Lätis One.lv ja Leedus One.lt. Venemaal kuulub Forticomile osalus 18 miljoni kasutajaga sotsiaalvõrgustikus Odnoklassniki.ru. Kolmandiku sellest omandas Forticom mullu sügisel ligikaudu 100 miljoni krooni eest.