„Ainuüksi messi abil planeerime sel aastal tõsta käivet vähemalt 30 protsenti,“ lausus Nutiteq OÜ juhataja Jaak Laineste messi järgselt. Tema sõnul oli neil suurepärane võimalus tutvustada oma tooteid IKT valdkonna otsustajatele. „Riikliku ühisstendita ei oleks meil kui väikefirmal kindlasti võimalik valdkonna kõige esinduslikumal ja kulukamal messil iseseisvalt osaleda,“ ütles Laineste.

Oskando OÜ müügi- ja ekspordijuht Sven Aulik sõnas, et nelja päevaga saadud uute ideede hulk annab tööd järgmisteks aastateks. Ta lisas, et kokkuleppele jõuti juba mõnede tuttavate ettevõtetega, kellega taaskord Barcelonas kokku saadi. „Samas tuleb arvestada, et mõni varasem kontakt vajab soendamist aasta või paar enne kui lõpliku kokkuleppeni jõutakse. Korduv messil kohalolek annab signaali ettevõtte elujõulisusest ja arenemisvõimekusest.“

Auliku hinnangul on Mobile World Congress suurepärane võimalus olla nähtav kogu maailma mastaabis ja saada kontakte ning koostööettepanekuid ettevõtetelt, kellest Eestis olles ei oskaks unistadagi. „Näiteks Karolinska Hospital Rootsist, Daimler AG Saksast ja võimalik investor USA-st.“

Messi pealaval rääkis Eesti e-valimistest ja e-residentsusest majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka. Koostöös TTÜ Robotiklubi ja Robotexiga korraldatud robotite võistlused meelitasid Eesti paviljoni mitmeid tipptasemel külalisi ning suurendasid nende huvi Eesti ettevõtete vastu.

Eesti ettevõtetest osalesid EASi eestvedamisel messi riiklikul ühisstendil: AgileWorks OÜ, DigiFlak OÜ, Eesti Telekom AS, Fortumo OÜ, Inkspin1 AS, Mobi Lab OÜ, Mooncascade OÜ, Nutiteq OÜ, Oskando OÜ, Regio AS, Sertifitseerimiskeskus AS, SignWise OÜ ja Yoga AS.