"See asi teeb meele väga mõruks - üks asi on reaalne kulude kasv, teiseks pole see käitumine päris õiglane," kurtis Rakvere Lihakombinaadi juht Olle Horm. Kombinaadil on leping gaasi hinna peale tehtud 1. jaanuarini, kuid suvel teatas Eesti Gaas, et oktoobris hakkavad kehtima uued hinnad ning kui lihakombinaat sellega nõus ei ole, peab ettevõte hinnavahe nii või naa jaanuarist tagasiulatuvalt kinni maksma, kirjutab Äripäev.

Õiglaseks ei pea sellist käitumist ka A. Le Coq Tartu õlletehase juht Tarmo Noop, kes erinevalt Hormist ei hakanud Eesti Gaasiga vaidlema, vaid leppis hinnatõusuga.

"Ma ei nimetaks seda väljapressimiseks," lausus Eesti Gaasi müügiteenuste ettevõtte direktor Raul Kotov, meenutades, et ajaloos on olnud ka hetki, kus Eesti Gaas on pidanud kaasa minema ettevõtjate nõudmisega gaasi hinda alandada.

Gaasi hinna tõus on ühelt poolt seotud sellega, et muud kütused, nagu näiteks nafta, on kallinenud, teisalt kuuluvad Eesti, Läti ja Leedu Euroopa Liitu ning nüüd toimub gaasi sisseostuhindade ühtlustumine ehk meie ostuhinnad jõuavad järele Euroopa hindadele.