Eesti Hotellide ja Restoranide liit loodab selle arvu aasta lõpuks kahekordistada ja läbi Hotelstars kvaliteedimärgise tõsta kogu sektori taset.

Eesti Hotellide ja Restoranide liidu (EHRL) tegevjuhi Raigo Triigi sõnul on 2010. aastal alustanud Euroopa ühise Hotelstars süsteemi mõte muuta majutusasutuste võrdlemine lihtsamaks ja valiku langetamine kergemaks.

Eestis on Hotelstars Triigi sõnul rakendunud hästi. "Oleme sel aastal välja andnud juba kuus tähist ja veel seitsmega on töö algamas. Aasta lõpuks peaks Eestis olema 20 Hotelstars tärniga majutusasutust," selgitas Triik.

Tema sõnul on huvi uue tärnisüsteemi vastu hotellide seas kasvanud. "Talvel prognoosisime, et aasta lõpuks võiks Eestis olla 10 Hotelstars süsteemi alusel atesteeritud hotelli, nüüd julgeme loota juba kaks korda rohkem," ütles Triik.

Tulevikus näeb EHRL, et kõik Eesti hotellid võiksid olla ühtse süsteemi järgi võrreldavad, mis tagaks läbipaistvuse ja kvaliteedikontrolli kogu sektoris.

Sel aastal Hotelstars süsteemi alusel tärnid välja teeninud hotellid:

Viis tärni
Pädaste mõisale ja hotellile Telegraaf

Varasemalt on viis tärni pälvinud ka hotell Schlössle.

Neli tärni 
Ülemiste Hotellile ja My City Hotelile

Kolm tärni
Saaremaa Thalasso Spaa Hotell on saanud kolme tärni superior taseme ning kolm tärni on omistatud Tähetorni hotellile.

Tärne on taotlemas veel Savoy Boutique Hotell (5 tärni), St. Petersbourg Hotell (4), Hotell London (4) Baltic Hotell Imperial (4), Hotell Pallas (3 tärni superior tase), Dorpat Hotell (3 tärni superior tase) ja hotell St. Barbara (3).