Kuigi Logica kontsern on kosmosevaldkonnas olnud tegev juba 1970datest ning hetkel on Suurbritannias, Hollandis ja Saksamaal tegevuses enam kui 300 spetsialisti, sisenes Eesti uudsesse tegevusse alles eelmise aasta lõpus. Hetkel tegutseb kosmosevaldkonnas Tallinnas kuus spetsialisti, kelles viis eestlast ja üks venetsueelalane.

Logica Eesti äriarendusjuhi Andres Birnbaumi sõnul tahetakse kosmosevaldkonna arendajate ring sellel aastal viia kuni 15 inimeseni. 

"Me töötame välja maapealsetele jaamadel satelliitidelt tuleva informatsiooni vastuvõtmiseks tarkvara ning samuti satelliitide enda juhtimiseks mõeldud programme," sõnas Birnbaum.

Arendusjuht lisas, et töös on ka "Koolibri" nimeline vabavaraline satelliitide juhtimissüsteem, mis võiks töötada nagu iga vabavaratarkvara. Et kui kellelgi on vaja satelliiti juhtida, saab selle tarkvara omale hankida.

Logica Eesti tegevjuhi Toomas Saarseni sõnul on Logica üle maailma kasvanud ja Logica Eesti kasvab täna nii eesti kui ka teistel turgudel.

„Kui me teeme siin häid projekte, siis need jõuavad tulevikus välisturgudele ja vastupidi. Juba lähiaastatel näen võimalust, et meie töötajaskond kasvab kordades,“ lisas Saarsen.