Eelmisel aastal registreeriti kokku 18 178 uut ettevõtet, kuid 2013. aastal oli see arv 19 167. Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Indrek Nikluse selgitusel ei võimalda äriregister analüüsida seda, mis põhjusel on ettevõtteid vähem asutatud. Tuhande ettevõtte võrra väiksem arv ei ole aastate lõikes väga suur muutus. „Pigem on viimastel aastatel asutatud ettevõtete arv jäänud keskmiselt 18 000 ringi. 2013. aasta tõus ja üle 19 000 uue ettevõtte oli ilmselt seotud seadusemuudatusega, mis võimaldas alustada ettevõtte ilma osakapitali sissemakseta,” lisas ta. Muudatus jõustus 2011. aastal, kuid ettevõtjad võisid seda hiljem kasutama hakata.

„Need, kel seni oli jäänud ettevõtte loomine peamiselt raha taha, tegid selle siis ära. Nüüdseks on sellest muudatusest tingitud hoogne ettevõtete registreerimise aeg möödas,” põhjendas ettevõtlusminister Anne Sulling uute ettevõtete arvu vähenemist.


Loe edasi, mis on Nopri Talumeieri OÜ omaniku Tiit Niilo hinnangul suurimad probleemid Eesti ettevõtlusmaastikul ja kuidas kommenteetrib olukorda ettevõtlusminister Anne Sulling.