Seitsme tegevusaastaga on Redgate Capital kasvanud juhtivaks finantsettevõtteks, millel on kaks põhivaldkonda: ettevõtete finantsnõustamine (ühinemiste ja ülevõtmiste nõustamine (M&A), kapitali kaasamine, kinnisvara müügi nõustamine) Baltikumis ning investeeringute teostamine.

Sooviga keskenduda kindlatele tegevusaladele, tegutsevad edaspidi senise Redgate Capitali asemel kaks üksust – senisest laiemal skaalal peamiselt investeeringutele ja varahaldusteenustele pühenduv ettevõte Head Capital Veikko Maripuu juhtimisel, finantsnõustamise teenuse osutamist ja investeerimistegevust jätkatakse Redgate Capitali nime all Aare Tammemäe ja Mart Altvee juhtimisel.

Jagunemise järel jäädakse lähedasteks koostööparneriteks ning juriidiline ja korralduslik pool plaanitakse lõpuni viia suve jooksul.

Aare Tammemäe sõnul jätkab Redgate finantsnõustamise teenuste osutamist ja samuti otseinvesteeringuid ettevõtetesse.

”Redgate’i finantsnõustamise meeskond on üks kogenumaid Balti regioonis, olles nõustanud kümneid ettevõtete ostu- ja müügitehinguid ning eest vedanud suuremahulisi Balti investorite kapitali kaasamise projekte Eesti ettevõtetesse. Meil on Redgate’is pikaajalised ja ambitsioonikad kasvuplaanid," ütles ta.

"Näeme kasvu nii finantsnõustamise valdkonnas, eriti ettevõtete rahastamise võimalusi läbi kapitaliturgude kui ka investeeringute Eesti ettevõtetesse. Soovime olemasolevaid meeskonna liikmeid omanikega sarnaselt motiveerida ja usume, et meeskonna talentide pikaajaline sidumine on vajalik saavutatu kasvatamiseks,“ lisas Tammemäe.

Veikko Maripuu sõnul keskendub tugeva investeerimiskompetentsiga Head Capital tema juhtimisel oma tegevuse erinevatele investeeringutele, sealhulgas osaliselt sellistele, mida senine Redgate´i struktuur ei võimaldanud. „Eesmärk on arendada investeerimisvaldkonda laiapõhjaliselt, sealhulgas keskenduda sügavamalt ja süstemaatilisemalt investeeringutele erinevas kasvufaasis olevatesse ettevõtetesse ning varaklassidesse,“ lisas Maripuu.

Tema sõnul arendatakse uusi investeerimisvõimalusi koos rahvusvaheliste partneritega ning vaadatakse nii uusi turge kui ka majandussektoreid, sealhulgas jätkatakse tegevust, milles on Maripuul juba ligi kahe kümnendi pikkune edukas kogemus.

Redgate Capitali grupp on asutajate Veikko Maripuu, Mart Altvee ja Aare Tammemäe käe all alates 2008. aastast pakkunud finantsnõustamise ja investeerimisteenuseid ettevõtjatele, institutsionaalsetele ja erainvestoritele ning avalikule sektorile Eestis, Lätis ja Leedus, kontori asukohtadega Tallinnas ja Riias.

Redgate Capitali grupi ettevõtete auditeerimata konsolideeritud käive oli 2015. aastal andmete põhjal 8,1 mln eurot, kasum 90 tuhat eurot ja bilansimaht kokku 7,1 mln eurot.