SMET ehk Squad Multipurpose Equipment Transport on USA armee mehitamata maismaasõidukite hankeprogramm, mille raames on plaanis hankida enam kui 2000 sõidukit, mille ülesanne on toetada jalaväe tegutsemist. Mehitamata sõidukilt nõutakse head maastikuläbivust ning piisavat kandevõimet ja suurust, et mahutada jao varustust.

Milrem ja QinetiQ NA pakuvad ühist tootelahedust TITAN, milles on ühendatud Milremi mehitamata roomiksõiduk THeMIS ning QinetiQ NA juhtsüsteemid TRC (Tactical Robot Controller) ja RAK (Robotic Appliqué Kit). TITAN on Milremi teatel programmi üks parim kandidaat, sest täidab kõik esitatud nõudmised ning paljuski ületab neid. Näiteks on TITANi kandevõime nõutust 65% võrra suurem.

"USA armee jaoks TITANi loomine on meie jaoks suur saavutus, mille üle oleme väga uhked," ütles QinetiQ NA tootejuht Jon Hastie pressiteate vahendusel. "Meie teadmised ja kogemused robootika valdkonnas ning Milremi väga võimekas THeMIS annavad sõduritele vahendi, mis vähendab nende koormust ning suurendab turvalisust."

Milremi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul on THeMISe unikaalne disain rahvusvaheliselt hästi vastu võetud ning mitmes riigis on käivitamisel programmid sõiduki testimiseks. "Hindame väga koostööd QinetiQ NAga, kes on mehitamata sõidukite valdkonnas üks tehnoloogialiidreid. Koos oleme loonud lahenduse, mis vastab täpselt USA armee vajadustele," ütles ta.

Milrem ja QinetiQ NA näitavad esimest korda avalikult TITANit 3.-5. oktoobril Washingtonis toimuval USA kaitsetehnikamessil AUSA 2016.