Ajakirja Kodukiri ja Pindi Kinnisvara korraldatud konkursil "Kaunis Kodu 2001" hinnatakse eelkõige interjöörilahenduste omanäolisust, loomingulisust ja maitsekust.

"Kõige olulisem ongi idee, et mängus ei oleks niivõrd sisekujundaja käsi kuivõrd inimesed ise oleksid leidnud, kuidas huvitavalt ja maitsekalt oma kodu kujundada," ütles Kodukirja peatoimetaja Katrin Kuusemäe. Tema sõnul ei olegi nii raske hinnata koos korterit ja maja, sest tihti on väikses korteris seda ideed palju enam näha kui mõnes eramus.

Erinevates kategooriates antakse lisaks välja ka kolm eripreemiat ning sisustusidee preemia läheb Tartusse, kus Priit Jaagomägi ja Liisa-Lotta Kaivo on Eesti üks esimesi ökomaju. Katrin Kuusemäe sõnul on sisekujunduses kasutatud teiste huvitavate materjalide hulgas ka selliseid asju nagu kohupiimavärv, savikrohv ning lina- ja apelsiniseemne õli.

Stiilseim köök asub Tallinnas Gonsiori tänavas, kus Kristi Tamm koos oma mehega on väga maitsekalt ja oskuslikult sisustanud oma väikese üheksa ruutmeetri suuruse köögi. Toredaim maakodu asub Põlvamaal ja kuulub Tiia Karelsonile.

Katrin Kuusemäe sõnul oli tase tugev ja konkursile esitati üle 30 töö, mille seas oli üle ootuste palju kortereid Tallinna äärelinnadest. "Tulevastele konkursil osalejatele soovitaksingi, et ei tasuks peljata oma kodust pilte saata, sest see konkurss ongi mõeldud keskmisele eestlasele, kellel ei ole finantsid nii suured, kuid kellel on see-eest ideid ja pealehakkamist," lisas ta.

Selle aasta kauneima kodu tiitlivõtjale on auhinnaks 15.000 krooni Pindi Kinnisvaralt ning kõik eripreemia omanikud saavad 8000 krooni eest kinkekaarte erinevatelt firmadelt.

Mullu valiti 2000. aasta ilusaimaks elupaigaks Kelly Kerdi ja Indrek Kösteri kodu Tallinnas.