2017. aasta veebruaris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1 miljardi euro väärtuses ning imporditi Eestisse 1,1 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 97 miljonit eurot. 2016. aasta veebruaris oli puudujääk 140 miljonit eurot.

Kaupade ekspordi peamised sihtriigid olid veebruaris Soome, kuhu eksporditi 16% kaupadest, Rootsi, kuhu eksporditi 14% kaupadest ja Läti. Eksport kasvas enim Hollandisse, Venemaale ja Hiina. Hollandisse suurenes peamiselt mineraalsete toodete, Venemaale mehaaniliste masinate ning Hiina elektriseadmete väljavedu. Eksport kahanes enim Rootsi.

Kaupadest eksporditi enim elektriseadmeid, puitu ja puittooteid ning mineraalseid tooteid. Väljaveo suurenemist mõjutas mineraalsete toodete, mehaaniliste masinate ning keemiatööstuse tooraine ja toodete eksport. Vähenes elektriseadmete väljavedu.

Eesti päritolu kaupade osatähtsus moodustas veebruaris 75% kogu ekspordist. Eesti päritolu kaupade ekspordi kasvu mõjutas enim mineraalsete toodete, mehaaniliste masinate ning puidu ja puittoodete väljaveo suurenemine. Eesti päritolu kaupa veetakse enim Rootsi, Soome ja Hollandisse. Kõige enam kasvas Eesti päritolu toodete väljavedu Hollandisse ning vähenes Rootsi.

2017. aasta veebruaris imporditi kõige enam kaupu Soomest, Saksamaalt, Rootsist ja Leedust. Kõige rohkem kasvas import Venemaalt ja Taanist. Enim kahanes import Ungarist.

Kaupadest imporditi Eestisse enim elektriseadmeid, mineraalseid tooteid, mehaanilisi masinaid, põllumajandussaaduseid ja toidukaupa, transpordivahendeid ning keemiatööstuse toorainet ja tooteid. Enim kasvas mineraalsete toodete ja kahanes elektriseadmete sissevedu.

2017. aasta veebruaris langes väliskaubanduse ekspordi mahuindeks 14% ja impordi mahuindeks kasvas võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 3%.