"Eesti toidu- ja esmatarbekaupade turul hoidis Coop Eesti 2015. aastal jätkuvalt turuliidri positsiooni, kasvatades turuosa 20,6% peale. Käive kasvas aastaga 23,3 miljonit eurot. Coop Eesti 2015. aasta jaekaubanduse konsolideeritud netokäive oli 487,8 miljonit eurot, mis ületas mullust aastat 5,0% võrra," seisab aruandes.

2014. aastal ulatus grupi jaekaubanduse netokäive 464,5 miljoni euroni. Coop Eesti kasum aruandeaastal kokku oli üle 13 miljoni euro. Aasta varem oli Coop Eesti kasumi suurus 11,8 miljonit
eurot.

2015. aasta lõpu seisuga kuulus Coop Eesti ühistutele 348 poodi, vähenedes aastaga kuue võrra. "Jätkasime ketikaupluste arendamist ja möödunud aastal lisandus viis uut Konsumit. Suurima osa grupi käibest moodustas 266,1 miljoni euro suuruse netokäibega kauplusekett Konsum," ilmneb aruandest.

Coop Eesti seadis tänavuse aasta eesmärkideks muuhulgas tihedama koostöö kohalike hankijatega piirkondliku sortimendi täiendamiseks,impordiprojektide arendamise ja private label toodete mahu kasvatamise ja Coop Eesti ühistulise olemuse laiema tutvustamise.

"Tahame jätkuvalt selgitada tarbijatele, et Coop ei teeni kasumit väikeste ärimeeste grupi jaoks Vilniuses, Stockholmis või Tallinnas, vaid teenitav kasum suunatakse piirkondlikkusse arengusse Eesti kohalike elanike hüvanguks," seisab aruandes. Peale selle alustab Coop päikeseenergia projektiga taastuvenergia kasutuselevõtuks uues logistikakeskuses ja kauplustes.

Mis puudutab vandeaudiitori märkust negatiivse käibekapitali kohta, siis selle kohta teatasid Coopi juhid, et eelmise aasta viimase päeva seisuga ületasid kontserni lühiajalised kohustused lühiajalised nõudeid 9 205 675 euro võrra. Käibekapital oli selle tulemusel olulises summas negatiivne, mis võib tekitada kahtlust suutlikkuses jätkata jätkuvalt tegutsevana.

"Kontserni konsolideeritud raamatupidamise aastaaruanne on aga koostatud lähtudes tegevuse jätkumisest, sest juhtkonna hinnangul ei tekita negatiivne käibekapital 2016. aastal kontsernile majandusraskusi, bilansipäeva seisuga negatiivse käibekapitali tekitavad laenud refinantseeritakse, kontsern tegutseb jätkuvalt kasumlikult, tegevusriskid on hästi juhitud ja vastavalt rahavoogude prognoosile suudetakse kõik lühiajalised kohustused täita," lubasid aruande allkirjastanud juhatuse liikmed Jaanus Vihand ja Janek Lepp.