Äriregistri andmeil on enne jõule saanud 25% E-Profiili omanikuks Technobalti valdusfirma Technobalt Holding ning teise 25% omandanud samade omanike teine valdusfirma Mettech Holding. Mõlema valdusfirma omanikud 75% omanik on Tarmo Männasalu ja 25% omanik Rain Helde. Ülejäänud 50% E-Profiilist kuulub endiselt senistele omanikele Lembit Soele, Martin Mehilasele ja Toomas Jõgile.

Kahe Eesti juhtiva masinaehitus- ja tööstusettevõtte E-Profiil ja Technobalt aktsionärid on otsustanud oma jõud ühendada, teatasid ettevõtted ühises pressiteates. teate kohaselt moodustub ühinemise tulemusel Baltimaade üks juhtivaid ekspordile suunatud masinaehituse ja tööstusettevõtete gruppe, mis annab tööd enam kui viiesajale inimesele ja mille käive ületab 50 miljonit eurot.

Ettevõtete üksused asuvad täna Eestis, Lätis, Leedus ja Norras. Ühinemine võimaldab teate kohaselt ettevõtetel tootmisressursse paremini kasutada, tootearendust ja turustust arendada ning tõsta sisemiste tugiprotsesside efektiivsust.

"Näeme suurt potentsiaali Technobalti ettevõtete tootearenduse ja projektide juhtimise kompetentsis ja loodame kaasamise kaudu saavutada uue kvalitatiivse taseme," ütles aktsiaseltsi E-Profiil juhatuse esimees Toomas Jõgi pressiteate vahendusel.

!E-Profiili keerukate ja suuregabariitsete seadmete valmistamise oskus ning tehnoloogiline võimekus on hea täiendus meie senisele tegevusele, luues eeldused asuda teostama märkimisväärselt nõudlikumaid ja mahukamaid projekte," ütles Technobalti juhatuse esimees Tarmo Männasalu.