„Jaapani ja Eesti majanduslik koostöö on viimastel aastatel märkimisväärselt tihenenud. Visiidi eesmärk on tutvustada Eestit ja otsida vastust küsimusele, kuidas oleks võimalik seda koostööd veelgi tihendada,“ kommenteeris delegatsiooni juht, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi  asekantsler Taavi Kotka.

EAS allkirjastab maailma suurima pangaga Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) kavatsuste protokolli, et panna alus koostööle investeerimisalase info vahendamisel.

„See on oluline samm Eesti ja Jaapani vahelise ettevõtluse arendamisel,“ ütles EASi rahvusvahelistumise divisjoni direktor Kristi Tiivas. „EASi välisesindaja Kosaku Yamaguchi on ära teinud suure töö, et jõuda niisuguse märgilise sammuni, mis võib tuua reaalset kasu mõlemale poolele,“ lisas ta.

Delegatsioonil on kavas kohtumised ja seminarid Jaapani ettevõtetes ja ülikoolides, sealhulgas Mitsubishis, Expedias, Tokyo Denki Ülikoolis.

EAS korraldab visiidi raames Jaapanis IT- seminari sealsetele väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele, et tutvustada Eesti head ettevõtluskeskkonda, kus alustada oma äriga. IT-seminarist võtavad osa ka sellised Eesti innovatsiooni musternäited nagu Transferwise ja GuardTime.

TTÜ üks eesmärke Jaapanis on oma teadustulemuste tutvustamine. TTÜ teadlased eesotsas infotehnoloogia teaduskonna dotsendi Innar Liiviga on teinud koostööd Mitsubishi Motors Corporationiga elektriautode kasutus- ja sõidutingimuste uurimise osas põhjamaistes tingimustes. TTÜ esindust visiidil juhib innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak.