Cornelli ülikooli, ISEAD ärikooli ja Maailma Intellektuaalse Omandi Organisatsiooni koostatud üheksas iga-aastane hinnang asetas Eesti juba kolmandat aastat hulga jõukamate riikide kannule.

Endise idabloki riikidega võrreldes oleme esikohal, pikema vinnaga järgnevad Tšehhi, Sloveenia, Ungari ja Läti. Samas on taoline seis kestnud juba aastaid ning Eesti indeks mullusega võrreldes tegelikult nähtavalt kukkunud.

Eelmise aastaga võrreldes on märgatav paljude Lääne innovatsioonimeistrite indeksi langus ja Aasia riikide – Singapur, Lõuna-Korea, Hong Kong – stabiilsus või tõus. Edetabelit juhib – nagu alati – Šveits, hõbemedali kohal on Rootsi ning pronksiga pidi seekord leppima Suurbritannia.

Eesti on esikümnes vaid loomeväljundite ja loovate lahenduste kategoorias, seda täna uudsete kommunikatsioonivõimaluste kasutamisele ettevõtete töös, kultuuri- ja loometoodete ekspordile, kodumaisele filmitoodangule ja näiteks ka veebimeedias osalemisele.

Global Innovation Index (Ülemaailmne innovatsiooniindeks) hindab riikide poliitilist, õiguslikku ja ärikultuurilist olukorda; hariduse taset, taristu ülesehitust, investeerimise lihtsust ja tõhusust, ettevõtete kasvu, loovate lahenduste kasutamist ja loomingulise töö edukust.