Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP kasvas I kvartaliga võrreldes 0,1%. Majanduskasvu panustas kõige enam töötleva tööstuse lisandväärtus peamiselt arvutite, elektroonika- ja optikaseadmete tootmise tegevusala lisandväärtuse tõusu toel. Töötleva tööstuse tegevusala lisandväärtuse kasv tugineb eelkõige toodangu ekspordil, samuti suurenes kodumaisele turule suunatud toodangu müük.

Kaupade eksport kasvas hinnamõjusid arvestades 8% kemikaalide ja keemiatoodete; arvutite, elektroonika- ja optikaseadmete ning muude tööstustoodete väljaveo kasvu tõttu. Kaupade sissevedu suurenes võrreldes mullusega 10%, olles enim mõjutatud koksi ja puhastatud naftatoodete ning arvutite, elektroonika- ja optikaseadmete impordi kasvust.

Lisaks töötleva tööstuse tegevusalale toetas SKP kasvu kaubanduse tegevusalal loodud lisandväärtuse suurenemine.

Esialgsete arvestuste kohaselt pidurdas majanduskasvu 2013. aasta II kvartalis kõige rohkem veonduse ja laonduse; põllumajanduse ning veevarustuse, kanalisatsiooni jäätme- ja saastekäitluse tegevusalade lisandväärtus.

Statistikaamet avaldab 2013. aasta II kvartali täpsustatud SKP 9. septembril. Samal kuupäeval avaldab Statistikaamet ka regulaarse revisjoni käigus korrigeeritud 2009.-2012. aasta SKP, mis on arvestatud pakkumise ja kasutamise tabelite ning ettevõtete aastaaruannete põhjal. Samuti avaldatakse 2013. aasta I kvartali korrigeeritud andmed.