"Tegemist on kahtlemata alles visiooniga, kuhu suunas asjad liikuda võiksid, riikide praegused maksuseadused seda üldse ei võimaldagi. Siin on palju küsimusi ja teemasid, mis vajavad enne läbi arutamist," kommenteeris Helm Ärilehele.

"Aga idee on lühidalt järgmine - täna kasutavad esimesed Uberi eraisikust juhid Uberi ja maksu- ja tolliameti (MTA) pilootprojekti raames vabatahtlikku võimalust, et nende maksustamisega seotud andmed edastataks digitaalselt MTA-le tuludeklaratsiooni eeltäitmiseks. Andmete alusel täidab MTA eraisikust juhtide deklaratsioonid ja juhil piisab vaid deklaratsiooni kinnitamisest. Eesti võiks aidata vastavad andmed kokku koguda kõigi Uberi juhtide kohta, pakkuda selleks vastavat platvormi. Seejärel edastatakse info tekkiva maksukohustuse kohta konkreetsele riigile," ütles Helm.

"Eestlastel on maailma kõige innovaatilisemad digitaalsed lahendused riigiga suhtlemiseks. See, et Eesti on võtnud liidrirolli jagamismajanduse toetamisel, on taas näide sellest, et teie riik näeb uues majanduses võimalusi," ütles Plouffe.

Peaminister Rõivas kinkis Plouffe'ile kohtumisel Eesti e-residendi kaardi.