Lahendus spetsialistide nappusele

Kalli kingituse eesmärgiks on propageerida inseneriteadusi noorte seas. Tudengitel on võimalus õppida töötama tipp-simulaatoriga, millelt on võimalus edasi liikuda hästi tasustatud töökohale firmas nagu Printall või Metaprint.

Tallinna Polütehnikumi trükitehnoloogia endine suunajuhataja Enn Kerner usub, et kutsekool on inseneriõppe taimelava ning just kutsekoolides peaks noortel tekkima reaalne huvi, sest nad puutuvad kokku praktilise tööga.

Eesti tööturu suureks probleemiks on spetsialistide nappus. Ka paljud ettevõtete juhid kurdavad, et haridussüsteem ei tooda piisaval hulgal ja sobiva kvalifikatsiooniga insenere ning spetsialiste.

Olukorra lahendamiseks tuleb noortes tekitada huvi praktiliste ülesannete käigus. Moodsa UV-printeri abil saavad tudengid trükiprotsessi õppida ja analüüsida. Lõpptulemusena saab Eesti tööstus juurde uue põlvkonna erialaste teadmistega spetsialiste ning väheneb vajadus nende importimiseks.

Eesti metallitrükikoda 

AS Metaprint on Eesti kapitalil põhinev Euroopa üks juhtivaid aerosoolipakendite tootjaid, kes tegutseb iseseisvana alates 1995. aastast. Firma juht ning üks omanikest on Martti Lemendik - tiitli Aasta Noor Juht 2015 laureaat.

Tegemist on ainsa Euroopa metallitrükikojaga, kelle trükikvaliteeti on tunnustanud Fogra ja Saksamaa Trükitehnoloogia Liit ning väljastanud ka vastava sertifikaadi.

Simulaatori võimalused

UV-trükisimulaator võimaldab virtuaalselt analüüsida tootmisprotsessi ettevalmistust, juhtimist ning õpetada operaatoreid ennetama pakendite trükkimise käigus esineda võivaid trükitehnilisi probleeme.

AS Metaprint oli UV-trükivärvidega trükisimulaatori Encupack väljatöötamisel ning arendamisel ka ise partneriks, kuuludes rahvusvahelise Eureka-Eurostars projekti meeskonda.

AS Metaprint juht Martti Lemendik kommenteeris kinki järgnevalt: „Moodsad virtuaalsimulaatorid on tänapäevaste tehnoloogiate kasutusoskuste lihvimiseks suurepärane lahendus, võimaldades tulevaste spetsialistide reaalsete tööoskuste vastavusse viimist tööstuse ootustega."