Eestisse imporditud Gazpromi maagaasi keskmine piirihind oli Eleringi hinnangul juunis 23,00 eurot megavatt-tunni kohta. Leedu gaasibörsil Get Baltic kaubeldud maagaasi hind oli juunis keskmiselt 18,09 eurot megavatt-tunni kohta. Soome gaasibörsil Kaasupörssi olid eelmisel kuul võrreldavad gaasihinnad vahemikus 16,62-20,61 eurot megavatt-tunni kohta.

Selle aasta juunis importisid gaasimüüjad Leedust maagaasi 4,7 miljoni kuupmeetri ulatuses, mis moodustas 24 protsenti kogu gaasiimpordist.
Gaasi importisid eelmisel kuul Leedust Baltic Energy Partners, Eesti Energia, Reola Gaas ja Litgas.

Kokku imporditi eelmisel kuul Eestisse gaasi 19,8 miljonit kuupmeetrit, mis on 2,9 protsenti enam võrreldes eelmise aasta juuniga. Venemaalt imporditud gaasi kogus oli seejuures 15,1 miljonit kuupmeetrit.

Eleringi poolt osutatud maagaasi võrguteenuse maht oli juunis 19,9 miljonit kuupmeetrit. Sellest suurimale maagaasi jaotusvõrgule – AS Gaasivõrgud – osutatud teenuse maht oli 18,1 miljonit kuupmeetrit. Ülekandetorustiku arvestuslik gaasi mahuvaru kasvas aastases võrdluses 47,6 protsenti 4,1 miljoni kuupmeetrini. Maiga võrreldes mahuvaru veidi vähenes.

Juunis imporditi gaasi Eestisse nii Karksi, Värska kui ka Narva kaudu. Kuu teises pooles tuli põhiosa gaasist sisse Narvast. Juunikuu viimastel päevadel toimus gaasi import osaliselt ka Karksi ja Värska kaudu, et tagada Leedust ostetud gaasi jõudmine Eestisse.

Kagu-Eestit läbiva maagaasi transiittorustiku kaudu liikus juunis 460,8 miljonit kuupmeetrit gaasi, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4,6 protsenti vähem.