Gazpromilt ostetud maagaasi keskmine hind oli Eleringi hinnangul aprillikuus 13,50 eurot megavatt-tunni kohta, mis on aastatagusega võrreldes 49 protsenti madalam.

Hinnalanguse taga on gaasi ostu hinnavalemis kasutatavate kerge ja raske kütteõli hindade langus maailmaturul, mis tuleneb nafta ületootmisega kaasnenud naftahinna langusest.

Leedu gaasibörsil GET Baltic oli gaasi keskmine hind aprillis 16,41 eurot megavatt-tunni kohta, olles aastases võrdluses langenud 23 protsenti. Soome gaasibörsil Kaasupörssi olid eelmisel kuul võrreldavad gaasihinnad vahemikus 14,40-18,45 eurot megavatt-tunni kohta.

Aprillis kasvas aastaga Eestisse imporditud maagaasi maht 0,6%, 41,3 miljoni kuupmeetrini. Leedust imporditud gaasi kogus oli aprillis 5,1 miljonit kuupmeetrit, võrreldes 11,0 miljoni kuupmeetriga aasta tagasi. Gaasi importisid aprillis Leedust Baltic Energy Partners ja Eesti Energia. Ülejäänud gaasi ostis Eesti Gaas Gazpromilt.

Kogu aprillis imporditud maagaas sisenes Eestisse Karksi kaudu ning gaasi kogus kõikus vahemikus 0,89-1,74 miljonit kuupmeetrit ööpäevas. Piiriülestes gaasitarnetes häireid ei esinenud.